DEVA PARTİLİ AVŞAR, HÜKÜMETİN İLK 100 GÜNÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR, HÜKÜMETİN İLK 100 GÜNÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

“Devlette esas olan devamlılık mı bakanlık mı?”

DEVA Partili Milletvekili Cem Avşar, hükümetin seçim beyannamesinde yer alan deprem, afet, şehircilik, ulaştırma ve altyapı konularında verilen vaatlerden ne kadarının ilk 100 günde hayata geçirildiğini madde madde değerlendirdi. Avşar, mevcut sorunlarla ilgili çözüm önerilerini de paylaştı.

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, 3 Haziran’da göreve başlayan 67. hükümetin deprem, afet ve risk yönetimi, şehircilik, ulaştırma ve altyapı çalışmaları konularında ilk 100 gününü değerlendirdi.

Hükümetin seçim beyannamesinde yer alan vaatleri, bu vaatlerin ilk 100 günde ne kadarının hayata geçtiğini ve sonuçlarını ele alan Avşar, bununla değindiği konularda çözüm önerilerini de paylaştı.

Avşar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘Nereden tutsak elimizde kalıyor’

“Değerli basın mensupları sonda söyleyeceğimi başta söylemek istiyorum. Nereden tutsak elimizde kalıyor. Üzgünüm. Seçim beyannamesine baktığımızda ilgili alanlar aslında depremden sonra kurulan ve bu kapsamda bir dizi çalışma yürütülen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeline dayandırıldığını görmekteyiz. Modelden kısaca bahsetmek gerekirse; 3 Mart 2023 tarihinde büyük bir heyecanla Sayın Cumhurbaşkanı ve Bakanın katılımı ve 134 akademisyenin de hazır bulunduğu bir toplantı ile ilan edildi. Amaç, deprem sonrası oluşan durumun çevre, şehircilik ve iklim değişikliği perspektifinden izlenmesi ve yönetimi ile şehirlerin yeniden inşası sürecinde uygulanacak politikaların belirlenmesi ve yürütülmesi çalışmalarına akademik ve teknik katkı sunmaktı. Bu kapsamda akademisyenler, bürokratlar ve uzmanlardan oluşan 159 üyeden 13 alt kurul oluşturuldu. Çalışma ofisleri kuruldu, toplantılar, saha incelemeleri, çalıştaylar yapıldı ve birçok karar alındı. Bu model daha sonra seçim beyannamesi olarak geliştirildi ve kamuoyuna sunuldu.”

‘Devletin kaynağı, zamanı, insanı bu kadar mı ucuz?’

“Ama maalesef geldiğimiz bu günde ne modelin ne de kurulların ve kararların izine tozuna rastlamamaktayız. Model ölü doğmuştur. Bakanın değişmesiyle işler değişmiş, sil baştan olmuştur. Değerli basın mensupları, seçim öncesi başka seçim sonrası başka bir dünya ile karşı karşıyayız. Devlette devamlılık esastır ilkesi bir yana siz aynı partinin ve aynı politikaların mensupları değil misiniz? Devletin kaynağı, zamanı, insanı bu kadar mı ucuz?  Ve şimdi yeni bir şura… ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası’. Arkadaşlar, hep aynı oyun… Dostlar bizi alışverişte görsün, çalışıyoruz. Allah aşkına sayın Bakana soruyorum, 99 depreminden bu yana konu ile ilgili yapılmamış bir plan, bir çalıştay, bir şura, bir program kaldı mı? Neyi konuşuyorsunuz? Sorun da çözüm de belli değil mi? Lafügüzaf…”

 

“Siz 5 ay önce kurduğunuz Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modelinin yüzde kaçını hayata geçirdiniz, bu modelin nesi eksik kaldı ki; yeni bir şura, yeni kurullar, yeni komisyonlar, yeni çalıştaylar yapıyorsunuz? Artık icraata geçin, icraata!

Kaldı ki; Seçim beyannamesi dedikleri metin; bütçe kaygısı taşımayan, uygulama takvimine bağlanmayan, öngörülebilirliği ve sürdürülebilirliği olmayan yüzlerce vaatten ibarettir.”

Değerli basın mensupları, şimdi size seçim beyannamesinden bahsedeceğim. Beyannamede yer alan ilk 100 günde yapılabilecek, planlamaya ve düzenlemeye dayalı örnekler vereceğim. Halkımız adına çalışmaların hangi aşamada olduğunu soracak ve halkımızın takdirine bırakacağım.Seçim beyannamesi 6 temel başlıktan oluşmaktadır. Şöyle ki; Birinci başlıkta “afetlere karşı dirençli toplum ve şehirlerin oluşturulması”ndan bahsetti.

 

Yayınlama: 28.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.